I lördags hann jag iaf träffa mamma lite mer, är inte mycket man får se henne när hon jobbar i Nyköping!
Bjöd henne på en enkel fisksoppa.. den var faktiskt god. Första gången jag gjort soppa överhuvudtaget på egen hand.
Enkel fisksoppa med aioli:
Ingredienser 4 portioner:
400 g torsk, 1 l vatten, 2 fiskbuljongtärningar, 2 gula lökar, 2 morötter, 1 squash, 1 tsk salt, 1 pkt saffran, 1 dl grädde.
Aioli: 2dl majonäs, 2 vitlöksklyftor.
Servera med flerkornsbröd.
Så här gör du:
1. Skala lök, morötter och squash. Dela i mindre bitar.
Koka upp vatten och buljong och lägg ner alla grönsaker. Puttra på låg värme ca 10-15 min.
Mixa sedan till en slät soppa med stavmixer. Blanda ner salt. saffran och grädde. Rör runt och smaka av.
2. Dela fisken i mindre bitar och lägg ner den i soppan. Småputtra i ca 5-10 min (beroende på fisken). Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda majonäs med pressad vitlök.
Tips:
Till denna fisksoppa kan man välja lägga till räkor, musslor eller annan fisk. Byt ut saffran mot curry. Köp färdig aioli om du inte vill göra egen.
Smaklig måltid!!
Sen frossa vi med var sin glass mamma hade köpt med sig!!
Mini Magnum mandel..mmmm
Älskar dig mamma!!